Volop gezelligheid tijdens zonnige 2e editie KiKa Haarlem City Walk

7.500 deelnemers maken er een wandelfeestje van in de stad en natuur van Haarlem

Haarlem was vandaag het zomerse decor van de 2e editie van de KiKa Haarlem City Walk. Vanaf de startlocatie bij Museum van de Geest vertrokken 7.500 wandelaars vanmorgen onder zonnige omstandigheden voor een wandeltocht van 10, 16 of 25 km door Haarlem. Voor KiKa, naast titelpartner ook het goede doel van het evenement, werd het fantastische bedrag van € 50.860,- opgehaald.

Om klokslag 08.00 uur klonk het startschot voor de 2e editie van de KiKa Haarlem City Walk. Terwijl de stad langzaam ontwaakte, begonnen de deelnemers vol goede moed aan hun wandeltocht door de pittoreske straatjes van het centrum en langs de oevers van het Spaarne. De deelnemers van de 25 km ontdekten ook het natuurlijke groen rondom landgoed Duinlust en natuurgebied Middenduin, waar de schaduwrijke paden een welkome afwisseling waren.

Heerlijk Haarlem
Onderweg werden de wandelaars bij de verzorgingsposten in de watten gelegd door de enthousiaste vrijwilligers. Op het Hortusplein, naast de bekende Jopenkerk, genoten alle deelnemers van een alcoholarm Haarlems biertje van Brouwerij Jopen en een versgebakken kaasstengel van De Haarlemse Bakker. Op de terrasjes rondom het Hortusplein en de Grote Markt in het hart van de stad was het de hele dag goed toeven.

Bij de finish werden de wandelaars feestelijk onthaald door de dj’s en kregen zij hun medaille omgehangen. Waar veel wandelaars ervoor kozen om onder het genot van een hapje en drankje ontspannen van de voorjaarszon te genieten, gingen de voetjes bij een grote groep enthousiastelingen nog lekker van de vloer.

€ 50.860,- voor KiKa
Voor de KiKa Haarlem City Walk was dit de eerste editie met Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) als titelpartner en goede doel. KiKa financiert wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. Deelnemers konden bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen aan KiKa en ook een sponsoractie starten, waar familie, vrienden en kennissen een donatie konden doen. Dankzij alle wandelaars en donateurs mocht Jan Houtenbos, bestuurslid van Le Champion, vanmorgen een cheque met het geweldige bedrag van € 50.860,- uitreiken aan Marijke Roskam van KiKa.

Wandel verder met Le Champion
De volgende editie van de KiKa Haarlem City Walk vindt plaats op zaterdag 18 mei 2024. De inschrijving voor deze 3e editie opent begin januari via www.kikahaarlemcitywalk.nl. Wil je al eerder de sfeer en beleving van een wandelevenement beleven? In de zomermaanden organiseert Le Champion wandelevenementen in Alkmaar, Soest en Sneek. Bekijk de wandelagenda op www.lechampion.nl.
13-05-2023