Bereikbaarheid

Om zonder zorgen aan de start te verschijnen raden we je aan je reis naar Haarlem vooraf te plannen. Op deze pagina lees je alles over de bereikbaarheid van de start- en finishlocatie bij Museum van de Geest in Haarlem.
Adres startlocatie
De start is naast Museum van de Geest, aan de Schotersingel 2 in Haarlem. Dit is ook de finishlocatie. Let op: je kunt hier niet parkeren.
Openbaar vervoer
Wij raden iedereen aan om met de trein of bus naar Haarlem te komen. Vanaf NS Station Haarlem is het een kleine 10 minuten wandelen naar onze start- en finishlocatie. Plan je reis met het openbaar vervoer via ns.nl of 9292.nl.
Wandelroute vanaf het station
De route van Station Haarlem naar de start is aangegeven met pijlen. Verlaat het station aan de kant van het Kennemerplein. Steek bij de verkeerslichten de N200 over en ga linksaf richting het groen van de Bolwerken. Ga hier rechtsaf de Bolwerken in en steek via de Noorderbrug het water van de Schotersingel over. Houd rechts aan om bij de startboog bij Museum van de Geest aan te komen.
Met de fiets
Woon je in de buurt van de startlocatie? Kom dan gerust op de fiets! Dat is alvast een goede warming-up voor je wandeling door Haarlem. Er staat een fietsenstalling bij de start- en finishlocatie.
Auto | Betaald parkeren
Kom je toch met de auto? Bij de startlocatie Museum van de Geest is geen parkeerterrein. We raden aan niet met de auto naar de buurt rondom de startlocatie te komen. Dit is grotendeels parkeervergunninggebied.

Overzicht parkeergarages
Op Parkeren in Haarlem staat een overzicht van parkeerterreinen en -garages in Haarlem en de daar geldende tarieven. De dichtstbijzijnde parkeergarage is Cronjé Parkeergarage op de Kleverlaan.
Rijd samen naar Haarlem
Deel jouw vrije autostoel of vind een leeg stoeltje bij jou in de buurt via Slinger, de nieuwe carpooltool van KWbN. Deel of boek je rit heel eenvoudig én binnen twee minuten. Dit is beter voor het klimaat, jullie kunnen de kosten delen en het is véél gezelliger!

De carpooltool Slinger is een initatief van wandelbond KWbN. De KiKa Haarlem City Walk staat op zaterdag 18 mei vermeld op deze pagina.
Terug naar huis
Neem de tijd voor je terugreis. Het kan na afloop van de KiKa Haarlem City Walk wat drukker zijn op het station en op de wegen rondom de parkeergarages. Heb je geen haast? Geniet dan nog even na op het finishfeest!